Data-decor

Projektni ured i showroom tvrtke Data decor d.o.o. nalazi se u Rijeci, na adresi Cindrićeva ulica 11a. Naš kreativni radni prostor već od samog ulaza govori o našem timu koji je, uz svoja inozemna i domaća iskustva, svakodnevno u doticaju s najnovijim dostignućima dizajna i arhitekture. Dizajn je posvuda. Postao je medij kojim se manifestira cjelokupna kultura i nije više skriven iza zidova povlaštenih odlikaša. Dizajn predmeta i prostora znak je prosperiteta. Iako se čini da dostupnost dizajna katkad još i više naglašava društvene razlike, to zapravo ne mora biti tako. Razlika je samo u kvaliteti pristupa dizajniranju životnog ili poslovnog prostora, a što nužno ne treba imati vezu s veličinom investicije. Naš ured jednakim trudom i profesionalnošću pristupa svakom zadatku.

Data decor je 1992. godine osnovala Svjetlana Despot, hrvatska dizajnerica s preko dvadeset pet godina iskustva na područjima od projektiranja interijera privatnih i javnih objekata u Hrvatskoj i inozemstvu do produkt dizajna. Razvila je niz unikatnih proizvoda za poznatog kupca te proizvode koje hrvatska industrija serijski proizvodi i time postala pionirom hrvatskog dizajna. Od 1992. godine sudjeluje na inozemnim izložbama dizajna te je dobitnica nagrada za najbolji produkt dizajn. Njezini su radovi redovito zastupljeni u publikacijama o suvremenom dizajnu.

Data decor je danas podijeljen u tri djelatnosti: Home Decor, Architecture + Interior & Product Design i brend Data By Despot.

Tim tvrtke Data decor nudi vrhunske koncepte uz sve ostale usluge projektnog ureda. Bilo da se radi o arhitektonskim projektima, projektima interijera, produkt dizajnu ili dekoriranju, naši dizajneri i arhitekti vode vas od idejnog rješenja do konačne realizacije, poštujući korisnika i svojom sposobnošću da iznenade odbijanjem stereotipa i klišeja. Jednostavnim pristupom i jezikom mašte izrađujemo inovativne proizvode. Brišemo granice različitih usmjerenja u dizajnu i arhitekturi i ne definiramo sebe kroz stilove, već nastojimo doprinijeti razvoju dizajna na svoj način. 

Projektirati nečiji prostor ozbiljan je i odgovoran proces, ali kreativan i inspirativan izazov kojemu mi uvijek pristupamo individualno.
Oblikovati životni i javni prostor znači oblikovati način življenja. Stoga u potpunosti osluškujemo želje svojih klijenata, te uz profesionalnu izradu projekta pratimo svaki korak građenja, uređenja i opremanja.

Zadovoljstvo svojih klijenata potvrđujemo brojnim referencama i jamčimo vam jedinstveni prostor s potpisom.

Data-decor

Dobro došli u naš svijet dizajna, inovativnosti, obrtništva i strasti koji je nastao kao podrška arhitekturi i dizajnu interijera. Naša filozofija dekoriranja gradi se na konceptu totalnog dizajna, odnosno kompletne usluge – od idejnog rješenja do konačne realizacije, bilo da se radi o dekoriranju stambenog, poslovnog ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog prostora. Prema vlastitom dizajnu izrađujemo i montiramo sve vrste zavjesa, dekora, stolnjaka, jastučića, te potrebnog accessoriesa, a sve izvedeno od vrhunskih tekstila. Nudimo i tepihe koji se ručno tkaju prema našem dizajnu od vrhunske novozelandske vune.

Data-decor

Vodimo vas kroz arhitektonske projekte, odnosno projekte unutarnjeg uređenja od idejnog rješenja, glavnog projekta, ishodovanja potrebnih dozvola, izvedbenih projekata s pripadajućim troškovnicima, vrhunskih 3D vizualizacija prostora do uspješne realizacije projekta uz naš nadzor. Naši arhitekti bit će tu za vas na svakom koraku prema uspješnoj realizaciji projekta. Također, razvijamo produkt dizajn kroz oblikovanje namještaja, accessoriesa i ostalih elemenata interijera. Naš dizajnerski tim osmišljava samostalne linije proizvoda za industriju, ali dizajnira i za poznatog kupca kada to zahtijeva projekt.

Data-decor

Svjetlana Despot 2004. godine osniva te dizajnira za brend Data by Despot. Zahvaljujući dobrom poznavanju tehnologija i materijala organizirala je vlastitu produkciju i distribuciju. Svaki proizvod istodobno obuhvaća high-tech tehnologije i već zaboravljene manualne sposobnosti, u skladu s motom suvremene tehnologije — hand made. Glavni interes brenda Data by Despot leži u istraživanju površinskih struktura i reinvenciji tradicionalnog obrta kroz suvremene procese i materijale. Brend čini 5 kolekcija s više od 100 različitih proizvoda te je dobitnik mnogih nagrada za dizajn što je rezultiralo njegovim pozicioniranjem kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.