Data-decor

Projektni ured i showroom tvrtke Data decor d.o.o. nalazi se u Rijeci, na adresi Cindrićeva ulica 11a. Naš kreativni radni prostor već od samog ulaza govori o našem timu koji je, uz svoja inozemna i domaća iskustva, svakodnevno u doticaju s najnovijim dostignućima dizajna i arhitekture. Dizajn je posvuda. Postao je medij kojim se manifestira cjelokupna kultura i nije više skriven iza zidova povlaštenih odlikaša. Dizajn predmeta i prostora znak je prosperiteta. Iako se čini da dostupnost dizajna katkad još i više naglašava društvene razlike, to zapravo ne mora biti tako. Razlika je samo u kvaliteti pristupa dizajniranju životnog ili poslovnog prostora, a što nužno ne treba imati vezu s veličinom investicije. Naš ured jednakim trudom i profesionalnošću pristupa svakom zadatku.

Data decor je 1992. godine osnovala Svjetlana Despot, hrvatska dizajnerica s preko dvadeset pet godina iskustva na područjima od projektiranja interijera privatnih i javnih objekata u Hrvatskoj i inozemstvu do produkt dizajna. Razvila je niz unikatnih proizvoda za poznatog kupca te proizvode koje hrvatska industrija serijski proizvodi i time postala pionirom hrvatskog dizajna. Od 1992. godine sudjeluje na inozemnim izložbama dizajna te je dobitnica nagrada za najbolji produkt dizajn. Njezini su radovi redovito zastupljeni u publikacijama o suvremenom dizajnu.

Data decor je danas podijeljen u tri djelatnosti: Home Decor, Interior & Product Design i brend Data By Despot.

Tim tvrtke Data decor nudi vrhunske koncepte uz sve ostale usluge projektnog ureda. Bilo da se radi o projektima interijera, produkt dizajnu ili dekoriranju, naši dizajneri i arhitekti vode vas od idejnog rješenja do konačne realizacije, poštujući korisnika i svojom sposobnošću da iznenade odbijanjem stereotipa i klišeja. Jednostavnim pristupom i jezikom mašte izrađujemo inovativne proizvode. Brišemo granice različitih usmjerenja u dizajnu i arhitekturi i ne definiramo sebe kroz stilove, već nastojimo doprinijeti razvoju dizajna na svoj način. 

Projektirati nečiji prostor ozbiljan je i odgovoran proces, ali kreativan i inspirativan izazov kojemu mi uvijek pristupamo individualno.
Oblikovati životni i javni prostor znači oblikovati način življenja. Stoga u potpunosti osluškujemo želje svojih klijenata, te uz profesionalnu izradu projekta pratimo svaki korak građenja, uređenja i opremanja.

Zadovoljstvo svojih klijenata potvrđujemo brojnim referencama i jamčimo vam jedinstveni prostor s potpisom.

Data-decor

Dobro došli u naš svijet dizajna, inovativnosti, obrtništva i strasti koji je nastao kao podrška arhitekturi i dizajnu interijera. Naša filozofija dekoriranja gradi se na konceptu totalnog dizajna, odnosno kompletne usluge – od idejnog rješenja do konačne realizacije, bilo da se radi o dekoriranju stambenog, poslovnog ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog prostora. Prema vlastitom dizajnu izrađujemo i montiramo sve vrste zavjesa, dekora, stolnjaka, jastučića, te potrebnog accessoriesa, a sve izvedeno od vrhunskih tekstila. Nudimo i tepihe koji se ručno tkaju prema našem dizajnu od vrhunske novozelandske vune.

Data-decor

Vodimo vas kroz projekte unutrašnjeg uređenja od idejnog rješenja, izvedbenih projekata s pripadajućim troškovnicima, 3D vizualizacija prostora do uspješne realizacije projekta uz naš nadzor. Naš tim bit će tu za vas na svakom koraku. Također, razvijamo produkt dizajn kroz oblikovanje namještaja, accessoiresa i ostalih elemenata interijera. Naš dizajnerski tim osmišljava samostalne linije proizvoda za industriju, ali dizajnira i za poznatog kupca kada to zahtijeva projekt.

Data-decor

Svjetlana Despot 2004. godine osniva te dizajnira za brend Data by Despot. Zahvaljujući dobrom poznavanju tehnologija i materijala organizirala je vlastitu produkciju i distribuciju. Svaki proizvod istodobno obuhvaća high-tech tehnologije i već zaboravljene manualne sposobnosti, u skladu s motom suvremene tehnologije — hand made. Glavni interes brenda Data by Despot leži u istraživanju površinskih struktura i reinvenciji tradicionalnog obrta kroz suvremene procese i materijale. Brend čini 5 kolekcija s više od 100 različitih proizvoda te je dobitnik mnogih nagrada za dizajn što je rezultiralo njegovim pozicioniranjem kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.